Tervezzük meg!

2024.05.26. 14:00

Ha kicsi a lakás, segítenek a nagy ötletek

Egy kislakáshoz a legtöbbször ezt az összképet társítjuk: apró helyiségek, zsúfoltság és tárgyak kezelhetetlen sokasága.

Teol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Pedig ha megfontoltan választjuk ki a bútorokat és a kiegészítőket, illetve ha ügyelünk az elhelyezésükre, a csekély alapterület ellenére egy garzonban is kellemes otthont teremthetünk. Mielőtt hozzáfogunk a felújításához, készítsük el a lehető legtökéletesebb berendezési tervet. Kicsi lakásoknál az a kiindulópont, hogy a lehető legnagyobb összefüggő teret hozzuk létre, falakkal tagolt apró szobák helyett.

Egy kislakás konyhájában a gépek foglalják a legtöbb helyet. Célszerű pult alá épített hűtőt választani, hiszen így fölötte hatvan centiméter széles munkalapot nyerünk, sőt egy megfelelő szigetelőréteg közbeiktatásával akár a sütőt is fölétehetjük. Mikrófunkcióval ellátott sütővel vagy egy osztott sütő-mosogató géppel is sok helyet takaríthatunk meg. Kislakáshoz a tulajdonosok szinte mindig  tusolót szeretnének a fürdőbe, ám aki nem akar lemondani a fürdésről, zuhanyparavánnal felszerelt aszimmetrikus sarokkádban gondolkodhat.

Mosdók közül a kisebb, sarokba helyezhető vagy a negyven centiméter mély, egyenes változatok a legpraktikusabbak. Fölé ne tegyünk tükrös szekrényt, mert nem is tudnánk kényelmesen használni. Mivel a garzonokban a funkciók egy térbe kerülnek, fontos szerepet játszanak a térelválasztók. Egyszerű megoldás egy mobil paraván, de könyvespolcrendszer vagy függöny is szeparálhatja a háló és a nappali zónáját.

Forrás: lakaskultura.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában