vállalkozás

2018.07.26. 18:10

Nagy hatással van a táj képére is

Ihárosi Ibolya

Meghatározó szerepet játszik Varsád életében a Czikkhalas Kft. Az 1992-től Varsádon működő cég nem pusztán a legnagyobb munkahelyet biztosító vállalkozás, de jelentős hatása van a település és a táj képére is. A folyamatos fejlesztésnek és fejlődésnek köszönhetően leromlott állapotú téesz major legnagyobb részét már felújították. Ez mindamellett, hogy megteremti a környezettudatos, és biztonságos munkavégzés feltételeit, a falu egyik ékességévé vált. A Donát-patak vizére épülő halastavak mellett, legelőket, réteket és erdőket is művelnek.

Ezzel a haltenyésztés mellett egyre fontosabb szerephez jut az erőgazdálkodás, a vadásztatás, és legeltetés, valamint az állattartás. Ez a komplex, egymásra épülő tájhasználat biztosítja a fenntartható gazdálkodás alapjait. A településre látogató, vagy csak átutazó turista akár madártávlatból is meggyőződhet a vidék szépségéről, hiszen a Czikkhalas Kft. építette és bárki által szabadon használható kilátóról a környezet meghatározó része betekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!