munkaügyi ellenőrzés

2018.08.10. 10:30

Az építőiparban súlyos a helyzet

TEOL

Fotó: Illusztráció

– A nyári munkaügyi akcióellenőrzésen június 18-a és július 6-a között országszerte vizsgált 1037 munkáltató 80 százalékánál és az ellenőrzött 3119 munkavállaló 72 százalékánál találtak szabálytalanságot az ellenőrök, a legtöbb problémás eset az építőiparban volt, jellemzően a feketefoglalkoztatás miatt – számolt be róla az MTI, a Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztályának tájékoztatása alapján.

Felhívták a figyelmet Tolna megye helyzetére, ahol valamennyi, az építőiparban ellenőrzött munkavállaló esetében megállapították a szakemberek, hogy bejelentés, illetve munkaszerződés nélkül foglalkoztatták őket. Az ellenőrzésnek nem volt kiemelt ágazati területe, a nyári szezon miatt azonban nagyobb figyelmet kapott az építőipar, a kereskedelem és a vendéglátás. Elsősorban a munkavállalók jogviszonyának rendezettségét vizsgálták, illetve azt, hogy megtörtént-e a minimálbér és garantált bérminimum emelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!