Nébih

2019.01.12. 13:00

Folyamatosan ellenőrzik a tűzifa árusítását

Mauthner Ilona

Az akció során 25 köbméter tűzifát zároltak az ellenőrök (Fotó: Nébih)

Forrás: Nébih

Fotó: Archív felvétel

Több tűzifa- és egy fűrészáru-kereskedés működését is felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mivel a telephelyeken nem volt nyomon követhető a vásárolt és értékesített, valamint tárolt faanyagok eredete, forgalmazása. A hivatal erdészeti szakemberei az elmúlt hónapokban országos átfogó ellenőrzést tartottak több megyében, így Tolnában is, és huszonkilenc faanyag-kereskedő telephelyén vizsgálták a forgalmazott faanyagok nyomon követhetőségét.

Ennek során több olyan szereplővel is találkoztak, akik gyakorlatilag semmiféle nyilvántartást nem vezettek, holott a vonatkozó szabályokkal tisztában voltak. A legsúlyosabb hiányosságok esetén az eljárás idejére vagy az előírt feltételek teljesítéséig a telephely működésének azonnali felfüggesztését rendelték el. Az érintett kereskedők tevékenységét a későbbiekben fokozottan ellenőrzi a hatóság, írta a Nébih sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!