őstermelői igazolvány

2020.02.15. 10:00

Csak a betétlappal együtt érvényes

Mauthner Ilona

Közeledik az őstermelői igazolványok idei adóévre szóló érvényesíthetőségének határideje. Az őstermelők március 20-ig kérelmezhetik az aktuális adóévre szóló betétlapjukat, hogy az igazolványuk érvényessége január 1. napjára visszamenőleges legyen, ezáltal biztosíthatják őstermelői jogviszonyuk folyamatosságát.

Tolna megyében közel tízezer embert érint az őstermelői igazolvánnyal folytatott tevékenység immár évek óta. Az igazolványon látható öt év (például 2018-01-01 – 2022-12-31) az igazolvány hatályosságát jelenti, ami nem azonos az igazolvány érvényességével. Az igazolvány csak a hatályos, adott évre szóló betétlappal együtt érvényes, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményében. Egyben felhívják az érintettek figyelmét arra is, hogy az érvényes igazolvánnyal nem rendelkező gazdálkodók nem minősülnek őstermelőnek, így ilyen minőségben értékesítési tevékenységet sem folytathatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!