Dolgozhat gazda és állattartó

Mauthner Ilona

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a mezőgazdaságban tevékenykedők figyelmét arra, hogy a március 28-ától érvényes kijárási korlátozások – a kamara kérésének megfelelően – lehetővé teszik a mezőgazdasági munkák végzését.

A március 27-én megjelent kormányrendeletben szerepel, a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indokkal kerülhet sor. Ezen alapos indokok közt szerepel többek között a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben a vásárlás. Ugyancsak alapos ok az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben, a mezőgazdasági üzletben való – ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat –, a piacon, a helyi termelői piacon való, illetve a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben való vásárlás.

További alapos indok a rendelet szerint egyebek közt az üzemanyag-töltőállomás felkeresése, a szállítási szolgáltatások igénybevétele, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele is. A kamara falugazdászai továbbra is a tagság rendelkezésére állnak, azonban személyes ügyfélfogadásra csakis előzetes telefonos egyeztetést követően van mód.

A kamara egyeztetést folytat az illetékes döntéshozókkal arról, hogy – a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel – egyszerűsödjön az egységes kérelmek beadásának ügyrendje is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!