gazdaság

2020.03.31. 10:30

Zárt rendszerré alakult az üzem

Wessely Gábor

Fotó: Kiss Albert

Az ipari termelés a legtöbb cégnél erősen visszaesett a koronavírus-járvány miatt. Főleg azoknál, amelyek kínai alapanyaggal dolgoznak, illetve külföldre, lezárt határú országokba szállítanak. (Bár a kamionforgalom a legtöbb helyen még engedélyezett; ott is, ahol a személyforgalom tiltott.) A ritka kivételek közé tartozik az építőipari, műszaki szöveteket gyártó, tolnai Tolnatext Bt. Az igazgató, Horváth Róbert azt mondja, hogy mindig van kéthavi alapanyagkészletük, és egyelőre a kiszállítás is megy, csak egy-két osztrák és francia partner jelezte, hogy átmenetileg nem tudja fogadni az árut.

Az óvodák, iskolák bezárása miatt néhányan kénytelenek otthon maradni a gyerekekkel, de műszakátszervezéssel sok mindent meg lehetett oldani.

– Visszavettünk a tempóból, de haladunk, termelünk – hangsúlyozza az igazgató. ‒ Zárt rendszerré vált az üzem. Az áruszállító kamionosok papírügyeivel foglalkozók üvegablak mögött dolgoznak. Több belső szabályozás született, például a dohányzó helyen vagy az étkezdében való tartózkodásról.

Borítóképünkön Horváth Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!