Információs Pont

2020.08.06. 20:00

A hazai vállalkozások helyzetbe kerülését segíti az új központ

Azon magyar vállalkozásoknak ad tájékoztatást a PIP. Kft. Vállalkozói Információs Pontja, amelyek részt szeretnének venni az atomerőmű bővítésében.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Átadták a Paksi Ipari Park Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit (PIP) Kft. Vállalkozói Információs Pontját csütörtökön. Az ünnepélyes megnyitón Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter mondott köszöntőt. Azt hangsúlyozta, ez újabb jele annak, hogy egyre inkább a megvalósítás irányába halad az atomerőmű bővítése. Az Információs Pont a cégvezetőkkel való kapcsolattartás központja lesz, ahol tájékoztatást adnak arról, milyen munkák zajlanak éppen, mire van igény, kihez fordulhatnak.

Süli János hozzátette, hogy jó, könnyen elérhető helyen van a központ a város és az atomerőmű között, a 6-os főút mellett, a kollégák kreativitását dicsérő homlokzat pedig még inkább figyelemfelkeltő. A miniszter egyúttal arra is emlékeztetett, hogy június végén Paks II. Atomerőmű Zrt. benyújtotta az Országos Atomenergia Hivatalhoz a tervezett egység létesítésiengedély-kérelmét, a napokban pedig megalakult a kilencvenkilenc – Tolna, Fejér és Bács-Kiskun megyei – települést összefogó Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács, amely a térségfejlesztést szolgálja.

Gyöngyösi Csaba, a PIP Kft. ügyvezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a központ megnyitásához. A Vállalkozói Információs Ponton a Paks II. Zrt.-vel együttműködésben személyesen és elektronikusan adnak tájékoztatást azon magyar vállalkozásoknak, amelyek részt szeretnének venni az atomerőmű bővítésében. A cél, hogy elősegítsék a lehető legmagasabb hazai részvétel elérését, hogy minél több helyi és magyar vállalkozás profitálhasson a Paks II. projektből. A cégek a kötelező regisztráció után tájékozódhatnak a beruházásról, a beszállítóvá válás feltételeiről, valamint a fővállalkozó által kiírt beszerzésekről. A vállalkozások regisztrációs szándékukat a [email protected] e-mail-címen, vagy az irodában személyesen jelezhetik. Aki ez utóbbi mellett dönt, attól azt kérik, hogy a hosszú várakozási idő elkerülése érdekében foglaljon előzetesen időpontot. Az iroda hétfőtől péntekig, 7.30-tól 16 óráig tart nyitva.

Borítókép: Süli János miniszter (balról) és Gyöngyösi Csaba, a PIP Kft. ügyvezetője a csütörtöki átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!