támogatás

2020.10.18. 09:30

Be kell jelenteni a méhcsaládokat

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

A méhészeknek november 15-ig kell a méhcsaládok számában bekövetkezett változást a Tenyészet Információs Rendszeren (TIR) keresztül bejelenteniük.

A határidő azon méhészeket érinti, akik 2020-ban kifizetési kérelmet nyújtottak be a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban meghirdetett támogatásokra.

Egyes támogatások igénybevételének feltétele, hogy a méhész, a méhek állandó tartási helyével és a tartott méh­családok számával együtt a TIR-ben szerepeljen. Jelenleg a Nébih nyilvántartásában mintegy 27 ezer méhtartó csaknem 1,5 millió méhcsaládja szerepel.

Tolna megyében a méhcsaládok száma az elmúlt tíz évben közel húsz százalékkal nőtt. A megyék között Bács-Kiskun megye az első, az első hat között foglal helyet.

A méhcsaládok megoszlásában a régiók sorrendjét tekintve a hat évvel korábbihoz képest nem történt változás. Első helyen áll a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld. Egy méhészetre a legtöbb (63 méhcsalád) Dél-Dunántúlon, a legkevesebb (43) Közép-Magyarországon jutott.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!