új munkahelyek

2021.02.19. 17:30

Tizennégymilliárdos élelmiszeripari beruházás Tamásiban

Kétszázötvenöt új munkahelyet teremt a Tamási-Hús Kft. új beruházása, melynek pénteki bejelentésére a Koppány-parti városba érkezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Fekete László

Fotó: MW

A Tamási-Hús Kft. anyavállalata, a prémium minőségű szalonna (bacon) és sült szalonna (crispy bacon) gyártásában az európai élvonalban jegyzett Gierlinger Holding 14 milliárd forintos beruházást hajt végre a Koppány-parti városban, amellyel 255 új munkahelyet is teremt.

A társaság ügyvezetője, Peter Schulze köszöntőjében elmondta, az osztrák cég mindig is a minőséget tartotta szem előtt, így tudott idehaza és a kontinensen is ismert és kedvelt márkává válni mind a kiskereskedelemben, mind a gyorséttermek és szállodák tekintetében.

Az elmúlt időszak válságai – különös tekintettel a pandémiára – próbára tették a vállalkozásokat, ám a Tamási-Hús Kft. megerősödve került ki mindebből, köszönhetően a termékek magas minőségének és annak, hogy különböző piacokra szállít. Ahhoz, hogy a cég a jövőben is a legszebb és legjobb bacont juttassa el a fogyasztók asztalára, további fejlesztésekre van szükség.

A Tamásiban több lépcsőben megvalósuló beruházáshoz nyújtott támogatásért Schulze úr köszönetet mondott a magyar kormánynak, a finanszírozó pénzintézeteknek, valamint a helyi és környékbeli munkavállalók elkötelezettségéért, akik a beruházásnak köszönhetően biztos jövőt találnak a Tamási-Hús Kft-nél.

Süli János országgyűlési képviselő örömének adott hangot, hogy a térség nem csak az erőműbővítés kapcsán fejlődik, de a magyar és külföldi tulajdonú vállalkozások új beruházásainak köszönhetően is. Ebbe a sorba illeszkedik a Tamási-Hús Kft., amely a fejlesztéssel több mint 250 új munkahelyet teremt. A miniszter külön üdvözölte és példamutatónak nevezte a cég szociális érzékenységét, amely például az üzem területén működő bölcsődében is tetten érhető.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2020-as év nem csak a pandémia, de a világgazdaság recessziója miatt is emlékezetes marad. A tárcavezető rámutatott, a GDP 3,5 százalékkal, a kereskedelem 9 százalékkal, a beruházások 42 százalékkal estek vissza globálisan.

– Ebben a helyzetben a piaci versenyt az nyeri, aki az újranyitás után a legjobb feltételeket tudja biztosítani a befektetésekhez. Ezért kezdett a kormány tavaly Magyarország történetének legnagyobb gazdaságélénkítő programjába, melynek keretében 1434 beruházás jött létre, vagy indult el – emlékeztetett a tárcavezető.

Szijjártó Péter hozzátette, az elmúlt évtizedben „ütésállóvá” vált magyar gazdaság egyik pillére az élelmiszeripar, amely a járványhelyzetben nem csak állta a sarat, de 8 százalékos bővüléssel 3800 Mrd Ft-os forgalmat realizált. Az átalakuló keresletre az ágazat 87 Mrd Ft értékű fejlesztésekkel reagált, amellyel 26 ezer magyar ember munkahelyét sikerült megőrizni.

A Tamási-Hús Kft. 14 Mrd Ft-os beruházásához a magyar kormány 3.5 Mrd Ft támogatást biztosít. A fejlesztéssel a cég 255 új munkahelyet teremt – mondta el a külgazdasági és külügyminiszter.

Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása

A Gierlinger csoport a húsiparban aktív, a cég által alkalmazott teflonos eljárás egyedülálló, nemzetközi szinten is versenyképes magas minőségű termék gyártását teszi lehetővé. A Tamási-Hús Kft. 2022-ben záruló beruházása során bővíti termelési kapacitását, illetve fejleszti kiszolgáló infrastruktúráját is. A projekt során új üzem- és raktár épül, valamint új baconszeletelő és sütő gépsorok, illetve szalonnaprés beszerzésére kerül sor.

A Tamási-Hús Kft. a beruházással növeli szeletelt bacon gyártási kapacitását, illetve kétszeresére bővül a gyártott sült bacon mennyisége. A vállalat a bacon termékek előállításában hazai és nemzetközi viszonylatban is piacvezetőnek számít. A szeletelt bacon elsősorban kiskereskedelmi áruházláncok számára készül, míg a sült bacon termékeket európai gyorsétteremláncok vásárolják.

Borítóképünk: Peter Schulze ügyvezető (balról) kalauzolta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (középen) és Süli János minisztert, országgyűlési képviselőt az új üzemben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!