Paks

2021.05.06. 09:30

Elindult az éves karbantartás az erőműben

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű első blokkjának ez évi karbantartása – tette közzé honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

TN

Paks 20180203 MVM Paksi atomerõmû

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően, a jelenlegi járványhelyzetet figyelembe véve április 30-tól megkezdődött az első blokk éves nagyszabású karbantartása, amely a fűtőelemek cseréjével összekötött tervszerű munkatevékenységeket foglalja magában – áll a közleményben.

Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, majd újraindítását, valamint a fűtőelem-cserével és a tervszerű karbantartási folyamattal kapcsolatos összes előírásos munkálatot. A főjavítás ideje alatt az OAH által végzett hatósági felügyelet kiterjed a karbantartási és főjavítási tervekre, azok végrehajtására.

A folyamat végén az előírásban szereplő üzemeltetési feltételek és korlátok szerint indítják majd újra az első blokkot, miután a hivatal kiadta az erre vonatkozó indítási engedélyt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!