Tolna megye

2021.09.01. 17:00

Felgyorsulhat a városokat elkerülő utak építése

Munkatársunktól

Nagyban javulhat a vidéki életminőség, miután több tucat város kaphat elkerülő utat a következő években – ismerteti szerdai számában a Világgazdaság. A gazdasági napilap a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) honlapján elérhető adatok alapján azt írta, hogy hangsúlyeltolódásra lehet számítani az állami infrastrukturális projekteknél.

Tavaly év végén jelent meg az a kormányhatározat, amely főként főúti, városi elkerülő utak, illetve csomóponti és hídfejlesztések megvalósítását teszi lehetővé, ennek keretében a kabinet 82 milliárd forintot biztosít kiemelt társadalmi igényeken alapuló beruházások előkészítésére.

A Világgazdaság információja szerint a Szekszárdot elkerülő út megépítésére is sor kerülhet a közeljövőben, miután a tervezői szerződés a projekt esetében novemberben lejár. A másik érintett Tolna megyei város, Simontornya esetében a NIF a tervezői közbeszerzését most augusztusban tette közzé, így várhatóan 2023 végén – a sikeres közbeszerzést követően – ott is megkezdődhet a kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!