piaci körkép

2021.10.20. 19:30

Színes volt a szekszárdi piac, sláger a koszorú és a krizantém

Mauthner Ilona

20211019 Kaposvár Piaci árak illusztráció Piaci körkép, a Kaposvári Nagypiacról. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

Élénk és színes volt a piac szerdán Szekszárdon. Sok volt az eladó és a vásárló is. Őszi pompa jellemezte az asztalokra feltett, vásárlóra váró holmikat. A sláger a lecsópaprika, a sütőtök, a szőlő, az alma mellett a koszorúk és a virágcsokrok voltak.

A lecsónak való paprika ára kilónként 250 forint, hozzá a paradicsom 350 forint volt. Beérett a kelkáposzta, a karfiol is, mindkét zöldségért 450, volt ahol 500 forintot kértek kilójáért. A padlizsán, a cukkini, a főzőtök szintén szerepelt a palettán, mindegyik megfizethető áron. Többen árultak burgonyát – 140–220 forint között –, érdemes tehát több helyen is megnézni, sárgarépát 140 forintért, petrezselyem gyökeret 350–400 forintért kilóját. A sütőtök is kelendő volt, egészben 240 forintért adták.

Alma, körte, szőlő volt a gyümölcskínálat, alma a legolcsóbb, már 300 forintért is lehetett belőle válogatni, a szőlő ára többféle, fajtánként változó 300 és 800 forint között. A körte drága gyümölcs, kilóját 500 forint alatt nem mérték. Diót csak kevés helyen láttunk, ahol volt, drágán – 4000 forintért – mérték, vagy már előre csomagolva árulták, így azt sem lehetett tudni, avas-e a dió. Mézből is volt a terítéken, érdemes minél előbb bespájzolni a téli adagot, mert azt mondták a termelők, akácmézből, hársból nagyon kevés lett az idén.

Nagyon sokan vásároltak koszorút a közelgő mindenszentek napja miatt. Széles volt a választék, a kisebb méretűeket 700 és 1300 forint között, a nagyobbakat ennél jóval drágábban adták. Egy nagy méretű koszorú, jó minőségű művirággal, igazi fenyőágakon például 4000 forint volt. Cserepes krizantémból is volt bőven. Egy közepes méretű cserépben, éppen csak virágzó növényt ezer forintért adtak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!