Foglalkoztatási Paktum

2021.11.22. 07:00

Vállalkozói kerekasztal szolgálta a tájékozódást Dombóváron

Vállalkozói kerekasztal-beszélgetést rendeztek Dombóváron, a Művelődési Ház Majoros Galériájában. A fórum célja az volt, hogy tájékoztatást kapjanak az aktualitásokról a helyi vállalkozók a konzorciumi partnerektől.

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A Tamási-Dombóvár Foglalkoztatási Paktum keretében közel egy év kihagyás után – az előző évek gyakorlatát folytatva – ismét megrendezték a vállalkozói kerekasztal-beszélgetést Dombóváron. Az fórum célja az volt, hogy tájékoztatást kapjanak az aktualitásokról a helyi vállalkozók a konzorciumi partnerektől, azaz a Tolna Megyei Kormányhivatal, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Tolna Megyei Szakképzési Centrum képviselőitől. A rendezvényre ezúttal huszonöt meghívott, a szakképzésben részt vevő vállalkozó fogadta el a meghívást, akiket Varga-Stadler Gábor, a Tolnáért – Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, a Megyei Paktumiroda vezetője köszöntött a rendezvényen.

Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere elmondta, vezetése alatt megalakult a Dombóvári Vállalkozói Egyesület, továbbá hogy az önkormányzat és a vállalkozók között létrejött párbeszéd működik, vagyis sikeres az együttműködés.

Némedi Ágnes, a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya főosztályvezetője a foglalkoztatási szakterület aktualitásairól tartott előadást, és arról is beszélt, hogy milyen támogatásokat vehetnek igénybe a vállalkozók a jövőre vonatkozóan.

Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellárja a szakképzés aktualitásairól és a duális képzés finanszírozásáról, lehetőségeiről tájékoztatta a résztvevőket. Hornok Jenő, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési osztályvezetője pedig a vállalkozásfinanszírozási lehetőségekről adott tájékoztatást.

A rendezvénynek a Dombóvári Művelődési Ház Majoros Galériája adott helyszínt.

Borítókép: Varga-Stadler Gábor, a Megyei Paktumiroda vezetője köszöntötte a fórum résztvevőit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!