Testületi ülés

2022.04.21. 18:10

Támogatják a helyi sportszervezeteket, az egyetemistákat

A tamási sportszervezetek idén összesen kilencmillió-ötvenezer forint támogatásban részesülnek.

B. M.

Porga Ferenc polgármester (Archív fotó: Mártonfai Dénes)

Erről egyebek mellett a testületi ülésen döntöttek. Porga Ferenc polgármestertől megtudtuk, a képviselők az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló értékelését is tárgyalták. Az átlag közfoglalkoztatotti létszám nyolcvanegy. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben százhatvanegyen részesültek. 

A Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázattal az önkormányzat a rászoruló felsőoktatásban tanuló fiatalokat támogatja. Erre a célra a múlt évben is kétmillió forint állt a város rendelkezésére, amelyből huszonegy pályázót tíz hónapon keresztül hétezer-háromszáz forinttal segítenek. 

A gyermekétkeztetési ellátásban tavaly a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégiumban, Általános Iskolában és Óvodában háromszáznegyven gyermek, a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégiumban, Általános Iskolában és Óvodában százötvenöt gyermek részesült. 

A hatósági intézkedést igénylő feladatokat a Család- és Gyermekjóléti Központ látja el, 2021-ben összesen huszonegy jelzés érkezett hozzájuk. A Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsődében tavaly októberben kétszáztizenegy gyermeket, a Würtz Ádám Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában háromszázkilencvenhárom tanulót regisztráltak. 

Az ülésen a képviselők tárgyalták még a múlt évi adóügyi feladatok ellátását. Tamásiban az adóterv több mint nyolcvanöt százaléka teljesült. A kommunális adóból származó bevételekből tavaly megújult a Csokonai és Hunyadi utcák közötti járda, a Hirt Ferenc utca aszfaltburkolata. 

Idén megvalósulhatna egy körülbelül hat férőhelyes parkoló létesítése például a Zöldpont és Civilház előtti területen, járdák, gyalogosközlekedők javítása-építése, lépcsősor rekonstrukciója, útburkolat felújítása. Döntés született a Könnyü László-emlékmű környezetében lévő térkövezett burkolat javításáról, mivel az megsüllyedt, szegélye kimozdult, balesetveszélyessé vált. A javítási munkálatok közel hatszázezer forintba kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!