Felújítás

2022.05.28. 09:30

Fecskék hátráltatták a munkát

Felújították, átépítették a Szekszárd-Bátai-főcsatorna alsónyéki hídját. Ez nem egy önálló projekt volt, hanem a Bátaszéket Bajával összekötő 55-ös főút, 6,7 kilométeres szakaszát érintő korszerűsítés része.

W. G.

A forgalomnak még nem adták át a létesítményt, egyelőre terelőúton haladnak a járművek, de az ideiglenes forgalombahelyezési eljárás már folyamatban van. A részletekről Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a munka részét képezte az alsónyéki 5513-as és 5115-ös jelű utak felújítása is. 

A kivitelezést késleltette, hogy a régi hídszerkezeten tucatnyi fecskefészket találtak, melyek egy részében a tervezett bontási időszak alatt költés folyt. Emiatt a bontást mintegy két hónapig szüneteltetni kellett. Véglegesen akkor zárul a projekt, ha a terelőutat is elbontják (az ideiglenes híddal), és a környezetet helyreállítják. A teljes beruházás nettó költsége egymilliárd forint. Az új híd az eredetinél nagyobb teherbírású és szélesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!