Felajánlások

2022.09.22. 20:00

A magyarok kenyere ismét nagy karéj lett

Tízezer-háromszázhúsz kilogramm búza, nyolcvanhárom gazdálkodó felajánlásának köszönhetően. A magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programnak ez a mérlege és egyúttal hozadéka megyénkben.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Újabb szép sikerről, összességében több mint tíz tonna búza felajánlásról adhatott számot a tegnapi adományozó ünnepségen Vendégh Edit. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezetének elnöke Szekszárdon, a Garay Élménypincében tartott rendezvényen köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy A magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program az eddigi tizenkét évben kivételes pályát futhatott be.

Csike György, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) Tolna megyei elnöke méltató beszédében arra mutatott rá, hogy ezen program révén egyesül a magyar gazdatársadalom. Rittlinger József, a MAGOSZ elnökségi tagja, egyúttal a Magyarok Kenyere Alapítvány kuratóriumi elnöke a történeti áttekintés, a kezdetekre való visszaemlékezés mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy immár nemcsak búza, hanem pénz adomány is érkezik szervezetek és magánszemélyek által.

Dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára a malmoktól kezdve a fuvarozókon keresztül a kamarai munkatársakig sorra vette a segítőket, egyúttal érzékeltetve azt, hogy a kezdeti néhány személyhez képest manapság már több százan munkálkodnak a program javára. Az ugyancsak jelenlévő Zsikó Zoltán, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Tolna megyei nagykövete, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke énekhangjával emelte az esemény fényét, amikor is záráskor a résztvevők elénekelték a Himnuszt.

Megyénkben négy gyűjtőpont fogadta hetvenkét magánszemély és tizenegy cég adományát. A több mint tíz tonna gabonából a GOF Hungary Kft. által Dunaföldváron működtetett malom hétezer-ötszáz kilogramm lisztet őrölt. A segítséget Vendégh Edit emléklappal köszönte meg, az elismerést Lengyel Tamás malomigazgató vette át.

Ugyancsak emléklapot kapott hosszú évekre visszatekintő, értékes segítsége okán Csike György. A kenyérnek való idén a Máltai Szeretetszolgálat Tolna megyei csoportjai révén jut el a rászoruló családok asztalára. Hesz Zoltánné, a szekszárdi csoport elnöke beszédében megjegyezte, hogy ez az adomány sok szűkölködő számára valóban az életet jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!