Fejlesztés

2022.11.07. 21:32

Közel hárommilliárd forintból épülnek új csarnokok a szekszárdi ipari parkban

Lezárulhat az ipari park fejlesztésére kiírt közbeszerzés a napokban – közölte hétfőn az önkormányzat a város Facebook oldalán.

TEOL

Kép: Facebook

Kedden a gazdasági és városfejlesztési bizottság tárgyalja és várhatóan el is fogadja a bíráló bizottság által megállapított eredményt, aminek kihirdetése után még novemberben megtörténhet a szerződéskötés és a munkaterület átadása – szerepel a közösségi oldalon közzétett bejegyzésben.

A szekszárdi ipari parkban 2,8 milliárd forintból három új, termelő tevékenységre alkalmas csarnok épül, 2423-, 1122- és 445 négyzetméter hasznos alapterülettel. A fejlesztés részeként a csarnokok mellett 1,5 kilométer hosszúságú járda és több száz méter közművezeték kiépítése is megtörténik.

A beruházás megvalósulását nagyban előmozdította, hogy a kormány 684 millió forint többlettámogatást biztosított a projekthez. Külön öröm, hogy számos helyi és környékbeli vállalkozás sikeresen indult a beszerzésen – olvasható a közleményben.

A térség és a város szempontjából jelentős gazdasági fejlesztés a korábban megvalósult elektromos hálózatbővítéssel, csarnok felújításokkal és térfigyelő kamerarendszer kiépítésével együtt korszerű infrastruktúrát biztosít az ötven hektáros ipari parkban működő, ötszáz embert foglalkoztató huszonhét vállalkozás jövőbeni beruházásaihoz és vonzóvá teszi a területet a városba érkező új befektetők előtt.

Frissítés (2022.11.08.): a gazdasági és városfejlesztési bizottság keddi ülésén elfogadta a közbeszerzési eljárás eredményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!