Saját költségvetésről is szavaztak

2023.04.14. 15:00

A településekhez kerültek a TETT-es pénzek

Megtörtént a TETT támogatás 2023. évi felosztása az érintett települések között – adott tájékoztatást Krachun Szilárd, Bátaapáti polgármestere, a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás elnöke. A határozatot Bátaapátiban, a községházán tartott ülésén hozták meg az érintettek, többségi szavazással.

Szeri Árpád

A bátaapáti fitneszpark és játszótér tavalyelőtt TETT-es támogatással valósult meg

Fotó: Makovics Kornél

A vonatkozó szerződés értelmében a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap 471 millió 614 ezer forint támogatást biztosít. A TETT ezt az összeget a következők szerint osztotta fel: Bátaapáti Község Önkormányzata: 171 millió 327 ezer forint, Bátaszék Város Önkormányzata: 80 millió 75 ezer forint, Mórágy Község Önkormányzata: 80 millió 75 ezer forint, Mőcsény Község Önkormányzata: 25 millió 716 ezer forint, Cikó Község Önkormányzata: 20 millió 171 ezer forint. Baranya megyében három település érintett, részesedésük a következő: Véménd Község Önkormányzata: 31 millió 698 ezer forint, Feked Község Önkormányzata: 19 millió 254 ezer forint, Ófalu Község Önkormányzata: 8 millió 295 ezer forint. 

Az elosztás után fennmaradó 35 millió forint képezi a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás saját költségvetését. Erről ugyancsak szavaztak a társulás tagjai. A 35 millió forinthoz pénzmaradványként 570 ezer forint járult, így a végleges összeg 35 millió 570 ezer forintot tesz ki. A tanács tagjai egyhangúlag elfogadták a költségvetéssel kapcsolatos előterjesztést. 

Krachun Szilárd megjegyezte, hogy elfogadott költségvetés tehát van, de még várják a pénz átutalását lehetővé tevő szerződést, amit az Energiaügyi Minisztérium minisztere hagy jóvá. A társulás elnöke sajnálattal nyugtázta, hogy a TETT-es pénzek egy tavaly nyári rendelkezés alapján jelenleg nem használhatóak fel beruházásra. Ezért javasolta azt Bátaapáti önkormányzati ülésén, hogy a támogatási összeget működési költségként határozzák meg. Azt is megjegyezte, hogy a TETT-es támogatás összege közel nyolc éve változatlan, nem követi az inflációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!