Piac

2023.04.29. 14:00

Érdemes befektetnünk néhány eperpalántába

Már araszol a hosszú hétvége, és bizonyára sokan fordulnak majd a balkon, erkély, sőt a kiskert és vidéki telek felé.

DUOL

Cserépben, sőt, kaspóban kínálják a folyton termő eperbokrokat

Forrás: MW archív

Elkezdődött a palántaszezon, és bizonyára erről is szól majd a piac is a következő hetekben. Jelentjük, a választéka egyre bővül: a klasszikus paradicsom- és paprikapalántákat 400 és 550 forint között kínálják, ám már rendre kaphatók a nemesebb fajták is. A harang alakú, sárga, édes termést hozó remeket 650-ért kínálják, de az apróbb, valóban ízbombát jelentő fekete koktélt is ezen árkörben kínálják a standokon. Az életerős méregerősből is bőven akad kínálat. A habanero-fajtákat 550-től árulják. Továbbra is érdemes fűszernövénypalántába fektetni.

Menta, tárkony, lestyán, bazsalikom, rozmaring… – darabját 500 forint körül adják, és jócskán meghálálja a gondos figyelmet bőséges terméssel. Egy hete még 1200 forintért (!) kínálták a szebb újburgonya kilóját, a pénteki piacon már találkoztunk 990-es árral is. Egyre olcsóbb a friss hazai eper és szamóca kilója, ám továbbra is érdemes spórolni e termékre (1600–2900 Ft/kg). Ám, ha már az epernél tartunk. Friss eperpalántát vásárolhatunk 500–650 forint között, a már szép zöld termést hozó folyton termőt cserépben 2500-3000 forintért vihetjük haza. 

Lassan búcsúzik a medvehagyma. A már kissé sárga végű leveleket 450-ért, a még friss csokrokat 500-600 forint között kínálják. 
Április vége a zöldhagyma kedvelői számára csúcsidő. Kötegenként már 150 forintért kiváló minőségi termést vihetünk haza, csakúgy, mint a friss fejes salátából, amelynek darabja 200-300 forinttól indul.

Forrás: duol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!