Csarnokkal bővült a B-System

2023.06.21. 11:42

Az acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cég idén 25 éves

Átadták a B-System Kft. legújabb, 500 négyzetméteres raktárcsarnokát kedden, a Bonyhádi Ipari Park területén. Az ünnepi alkalmon elsőként Beke Ferenc ügyvezető szólt a megjelentekhez.

H. E.

Átadták a B-System Kft. legújabb raktárcsarnokát.

Fotó: Makovics Kornél

Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárulnak a cég sikerességéhez, így az önkormányzatnak, amely első ütemben segítette a fejlődést, illetve háláját fejezte ki a kivitelezésben részt vevőknek, a szomszédos cégeknek, a munkatársainak és végül, de nem utolsósorban a családjának.

– Fontos, hogy olyan cégek erősítsék a várost, amelyek helyben bővítenek, hiszen mindannyiunk közös érdekét szolgálják. Ha jól megy egy vállalkozásnak, az jó az önkormányzatnak is, és a fejlesztésekre fordított iparűzési adó révén a lakosságnak is – hangsúlyozta beszédében Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség ország­gyűlési képviselője elmondta, hogy a pályája során elért eredmények közül a Bonyhádi Ipari Park kialakítására az egyik legbüszkébb. A város délnyugati határában a semmiből nőtte ki magát, ahol 2014 óta gombamód jelennek meg az újabb és újabb csarnokok.

Mint mondta, az önkormányzatokkal és a gazdaság szereplőivel összefogva tudnak ilyen eredményeket elérni. Az ipari parkba betelepülő vállalkozások Bonyhád megtartóerejét növelik. 
A B-System Kft.-t 25 éve alapították, fő profilja az acélszerkezetek gyártása, ilyen épületek szerelése, „öltöztetése”.

Negyven alkalmazottal dolgoznak, és több kisebb helyi vállalkozásnak is folyamatosan munkát biztosítanak. Megrendelőik között kisebb gazdák és vállalkozások éppúgy megtalálhatóak, mint a magyar építőipar multicégei. Első ütemben a BIP Kft. közreműködésében egy 1600 négyzetméter alapterületű beruházást adtak át 2021-ben, most pedig egy 500 négyzetméteres raktárbővítést ünnepeltek.

A 130 millió forintos beruházás 100 millió forintos pályázati forrásból valósult meg a GINOP-PLUSZ-1.2.3-21-2022 számú felhívásra beadott GINOP-PLUSZ-1.2.3-21-2022- 00069 azonosító számú pályázatnak köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!