Ülés

2023.06.16. 18:06

Járatcsökkentésre vár javaslatot a pénzügyi bizottság Szekszárdon

Máté Péter elnök vezetésével ülést tartott pénteken reggel Szekszárd Város Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága.

Szepesi László

A testület az ülés nyílt szakaszában először a város helyi tömegközlekedésének tavalyi teljesítményéről szóló beszámoló vitatta meg. Úgy döntöttek, hogy azt egyelőre nem fogadják el, hanem megbíznak egy könyvvizsgálót, aki átnézi az anyagot. Ugyanis bár a vírusos időszakot követően a járványhelyzet enyhülésének hatására nőtt a forgalom, a társaság bevétele is nagyobb lett, de a beszámoló szerint a város több mint 470 millió forinttal tartozik a Volánbusz Zrt-nek. Megerősítették a GVB korábbi döntését, hogy a cég járatcsökkentésre tegyen javaslatot, azzal a kikötéssel, hogy a lakcímkártyával szekszárdi lakcímet igazolók 75 százalékos kedvezményes díjjal utazhassanak.

Javában tart a Vörösmarty utcai orvosi rendelő felújítása, ahol a tervezettől eltérően a födémet is ki kell cserélni. A váratlan pótmunkához még szükséges 88 ezer forintot a pénzügyi bizottság megszavazta.

Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők a város köztemetőinek működtetéséről. Úgy határoztak, hogy a közbeszerzési eljárás lefolytatásáig, négy hónapig, meghosszabbítják a jelenlegi szolgáltató szerződését.

Ugyancsak zárt ülésen döntöttek a Tudásközpontba költöző könyvtár bútorainak vásárlását meghatározó közbeszerzési bizottság tagjairól, akiknek a beadott pályázatokat szakmai, pénzügyi és jogi szempontból kell elbírálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!