Karbantartás után, nyitás előtt

2023.06.16. 14:21

Megjavították a megbillent strandmedencét Kisszékelyben

Várhatóan július elsején nyitják meg a nagyközönség előtt a kisszékelyi strandot, tájékoztatta lapunkat Pajor Ágnes polgármester.

Brunner Mónika

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Ismertette, a csúszás oka, hogy a szokásos karbantartási feladatok és nyitási teendők mellett néhány jelentősebb javításra volt szükség. A gépházban a csöveket kellett kicserélni, a strandmedence pedig megbillent. Az utóbbi  probléma megoldására nehezen találtak kivitelezőt. Hozzátette: a medence szélének egy szintre emelése a közelmúltban készült el.

A kétnapos munkálatokkal csak június tizenharmadikán végeztek a szakemberek. Mintegy másfél millió forintba került a javítás körülbelül harminc méteren, de mostanra már feszített víztükrű a medence. A strandmedence még festés előtt áll, kicserélik a korlátokat, majd töltik, és a vízminőség laborvizsgálata is hátravan. 

– Minden évben megnyitottuk a strandunkat, kivéve egy nyarat a nehezebb covid időszak alatt, amit utólag megbántunk. A helyiek, a környékbeliek és a visszatérő táborozók minden nyáron nagyon várják, hogy strandolhassanak, kempingezhessenek a területen – mondta lapunknak Pajor Ágnes.

A jegyárakkal kapcsolatban ismertette, hogy kisebb drágulás várható. A felnőtt napijegy ezerháromszáz forint, a gyerekjegy ezer forint lesz. Hozzátette, hogy a kisszékelyi gyerekek tizennyolc éves korig továbbra is ingyen strandolhatnak.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!