Jól alakulnak a hozamok

2023.07.07. 11:16

Csaknem egymillió tonna kukoricát vásárol fel a Pannonia Bio

Európa legnagyobb, egy telephelyen működő biofinomítója, a dunaföldvári Pannonia Bio az előzetes tervek szerint várhatóan július közepétől indítja el az új kukoricatermés felvásárlásának első jelentős hullámát a hazai gazdálkodók körében.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Az innovációban a világ élvonalába tartozó vállalat bízik abban, hogy a tavalyi, aszályos évet követően kitart a tavasz óta tapasztalható kedvező időjárás, jól alakulnak a hozamok, megfelelő lesz a termés minősége. A termékeit a világ számos országában értékesítő vállalat továbbra is kiemelten ügyel a biztonságra, a kiváló minőségre, ezért a dunaföldvári telephelyen folyamatosan és szigorúan ellenőrzi az alapanyagokat.

Bár a tavalyi aszály miatt az előzetes adatok szerint idén csaknem 12 százalékkal csökkent a kukorica vetésterülete Magyarországon, a kedvező időjárásnak, a megfelelő mennyiségű csapadéknak köszönhetően a gazdák joggal bízhatnak abban, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű lesz a termés.

Ismét bebizonyosodhat, hogy a szélsőségesen száraz éveket leszámítva a kukorica jövedelmezőség szempontjából stabil növénynek számít, termesztése kiszámítható megtérüléssel jár. A vállalatnak árpából idén a tavalyi mennyiség kétszeresére, 250-300 ezer tonna terményre van szükség a 2022-ben átadott árpafeldolgozó üzem ellátásához. A beszerzések nagy része már lezajlott, a kukoricához hasonlóan ennél a terménynél is jelentősen mérsékelve a térség gazdáinak exportkitettségét.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!