Pénzügyek

2023.07.08. 07:30

Szerződésekről, pályázatokról döntöttek a bizottságok

A város közgyűlésének két bizottsága is ülésezett pénteken.

Szepesi László

Bizottsági ülést tartottak (A szerző fotója)

Reggel kilenctől Máté Péter elnök vezetésével az önkormányzat Pénzügyi Bizottsága tanácskozott, s a bizottság képviselő tagjai a polgármesteri hivatal működését segítő külső cégekkel kötött szerződéseket is vizsgálták. A különféle szakmai feladatok elvégzéséről, így pályázatírásról, pályázati felügyeletről, s egyéb tevékenységről szóló megbízásokat nézték át. Többek között megállapították, hogy vannak átalánydíjas szerződések, ahol effektív munkavégzés nélkül is jár a díjazás, ezért ezeket módosítják úgy, hogy a ténylegesen végzett munka után járjon pénz. 

Tárgyalt a testület a szőlőhegyi óvoda-bölcsőde eszközbeszerzésére, bútorok, játékok vásárlására kiírt pályázatról, valamint az önkormányzat által fenntartott intézmények korábban zárolt álláshelyeinek feloldásáról is. Az utóbbinál a döntést elnapolták, előbb ugyanis annak pénzügyi hátterét kell megismerniük. 

Délelőtt tíztől Bomba Gábor elnökletével a közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által támogatott Kerékpárosbarát Szekszárd című pályázat megvalósításához szükséges szemléletformáló feladatokról tanácskozott. A kerékpáros közlekedés népszerűsítésére, az autósoknak a kulturált együtt közlekedésre felhívó kampányra, s egyéb, a célt segítő tevékenységre több városból öten jelentkeztek.

A bizottság ezek közül a szekszárdi Antritt Rádió pályázatát fogadta el. Azért is, mert az helyi cég, s mert az ajánlatuk tartalmazta a legalacsonyabb összeget, de talán az sem volt mellékes, hogy a rádiót alapító néhai Pálinkás Csaba hajdan volt az év kerékpárversenyzője, országos bajnok, a válogatott keret tagja, s részt vett az 1980-as moszkvai olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!