Termés

2023.08.24. 20:00

Apró az idei burgonya, jobb felvásárlási árat remélnek

Hektikus a helyzet a nemzetközi burgonyapiacon. Ez jó hír a somogyi termelőknek, mert így mindenképp lesz kereslet a krumplijukra. Azonban a tavaszi időjárás nem kedvezett a növénynek, sok helyen terméskieséssel számolnak.

Teol.hu

A tavaszi esők és elhúzódó hideg nem kedvezett az egyik legnépszerűbb gumós zöldségnek, a burgonyának. – A korai krumpli jól sikerült, de a kései nem lett jó. Jól kötött, de mégsem nőtt meg megfelelően. Nem kedvezett a burgonyának az időjárás, harmincszázalékos volt a kiesés – mondta Horeczki Lászlóné, kadarkúti termelő.

Horeczki Lászlóné elmondta, vélhetően minden vásárlói igényt nem tudnak majd kielégíteni, azoknak már nem biztos fog jutni, akik télire is szoktak vinni a zsákos krumpliból. 
A költségek folyamatosan növekednek. A kadarkúti termelő szerint ráadásul azt sem lehet tudni, milyen áron fogják megvásárolni a vetőburgonyát ősszel.

A teljes cikket a Sonline.hu oldalon olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!