Körkép

2023.08.23. 12:37

Érdemes volt körbejárni szerdán a szekszárdi piacot

Igazi nyári hangulat volt a szerdai piacon, Szekszárdon. Bőséges volt a kínálat és vásárlóból, áruból is volt jócskán.

Mauthner Ilona

Illusztráció: M. K.

Érdekes volt látni, hogy a termelők, kereskedők is versenyeztek egymással, így aki dinnyét, lecsónak való paprikát, paradicsomot, kovászolni való uborkát, csemegekukoricát tervezett vásárolni a családnak, jól tette, ha végig járta előbb a piacot, ugyanis árban jelentős különbségek voltak egyes árusok között.

A görögdinnye kilóját például volt aki 200 forintért, de volt aki 100-ért árulta. Igaz, termelőktől lehetett hallani, aki annyira alacsony áron adja a dinnyét, az vélhetően valahonnan elcsente az árut – sajnos idén sok ilyen panasz van –, és nem maga termelte meg.

A lecsónak való paprika is többféle árban volt a piacon, és a vevők természetesen oda álltak sorba, ahol a legolcsóbban adták, ott ugyanis 480 forintot kértek kilójáért, a paradicsomért pedig még kevesebbet. A cseresznyepaprikának viszont megkérték az árát, 1300 forint volt kilója. Most van a szezonja, sokat tesznek el belőle savanyítva üvegbe, vagy felfűzve díszítve vele a konyhát.

Még kovászolni való uborkát is lehetett venni, az ára nem lett alacsonyabb, mint pár hete volt, 580 forintot kértek kilójáért és hozzá a kaprot 200 forintért adták. 

Természetesen volt burgonyából (a legolcsóbb helyen 380 forint/kg), vöröshagymából (520 forint/kg), káposztából (320 forint/kg), sárgarépából (450 forint/kg) is kínálat. 

A gyümölcsválasztékra sem lehetett panasz, szilva (350-550 forint között), őszibarack (300-800 forint között), szőlő (1500 forintért) és a dinnye közül lehetett válogatni.

A csemegekukoricát kedvelők is jól jártak, 100 és 200 forintot kértek egy-egy csőért, mérettől függően. Sorban álltak egy-egy árus előtt a vevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!