Több ezer termelő kapott értesítést

2023.08.13. 09:16

Hozzájárulnak a kárenyhítéshez a gazdák

A napokban több ezer gazdálkodó kapott levelet a Magyar Államkincstártól vármegyénkben is. A kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettség összegét határozták meg és küldték ki levélben az erről szóló határozatokat. Országosan mintegy 76 ezer mezőgazdasági termelőt érint ez.

Teol.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A fizetési kötelezettségről szóló határozatokat a kincstár elsődlegesen elektronikus úton közölte az ügyfelekkel, vagy hatályos meghatalmazás esetén a meghatalmazottjukkal, vagy kamarai meghatalmazás esetén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, ezért fontos, hogy fokozottan figyeljék az érintettek a tárhelyükre beérkezett döntést, illetve szükség esetén érdeklődjenek meghatalmazottjuknál vagy a falugazdászuknál.

A kárenyhítési hozzájárulás mértéke az ültetvényművelésre szolgáló termőföld és szántóföldi zöldség termesztésére szolgáló termőföld után hektáronként 4 500 forint, valamint egyéb szántóföldi kultúrák termesztésére szolgáló termőföld után hektáronként 1 500 forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!