Siófok a legnépszerűbb

2023.08.19. 11:00

Még mindig a Balaton a legkedveltebb úti cél belföldön

Összesítésben továbbra is Siófok a legkedveltebb nyári úti cél a magyarok körében, derült ki a Szallas.hu foglalási adataiból. A tíz legnépszerűbb település között még egy balatoni város, Balatonfüred szerepel.

Teol.hu

A Balaton a legkedveltebb úti cél

Forrás: MW

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke szerint nem meglepő Siófok népszerűsége, olvasható a sonline.hu-n. A városban nagyon sok szálloda és különböző kategóriájú szálláshely található. A sok csillaggal minősített hotelek mellett a magánszállásokat is többen keresik. – Jól megközelíthető település Siófok, és ár-érték arányban is kiváló hely – mondta Fekete Tamás. – Sok programmal csábítják a turistákat, és szórakozási lehetőségből is bőven van választék – tette hozzá. 

A belföldi turisták körében a második legkedveltebb úti cél Hajdúszoboszló, a harmadik Budapest. A legjobb tízben szerepel még Eger, Gyula, Balatonfüred, Szeged, Hévíz, Pécs és Zalakaros. A Szallas.hu külön megvizsgálta a hazai turisztikai régiókat is. A Balaton kategóriában szintén Siófok tarolt. A déli parti várost Balatonfüred és Hévíz követte. A negyedik legnépszerűbb település Balatonlelle, az ötödik Keszthely. 

Fekete Tamás kiemelte, a nehéz gazdasági helyzetben a családok körültekintően költekeznek idén, de láthatóan így is nagyon sok vendég érkezett a tóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!