Teol.hu videó

2023.10.05. 14:00

Harminc éve keresték a megoldást, most megtartották az új árusító tér ünnepélyes átadóját (galéria és videó)

Hagyományosan a csütörtök a piac napja Bogyiszlón, ám ezúttal ez több volt a megszokottnál, hiszen most tartották az új árusító tér ünnepélyes átadóját.

Révészné Hanol Erzsébet

Balról: Tamás István, a kivitelező cég ügyvezetője, Horváth Kálmán főispán, Tóth István polgármester, Horváth István országgyűlési képviselő

Fotó: Makovics Kornél

A meghívottakat, köztük a Horváth István országgyűlési képviselőt, dr. Horváth Kálmánt, Tolna vármegye főispánját, a környező települések polgármestereit, illetve a kivitelezés vezetőit a Bogyiszlói Zenekar muzsikája fogadta, majd Tóth István, Bogyiszló polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Felidézte, hogy több mint harminc éve téma a településen a piac, amelynek az első időkben a községháza előtti placc, majd hosszú ideig – egészen két héttel ezelőttig – a Petőfi tér adott helyet. Ott azonban parkolókat foglalt el, ezért keresték az új helyet, és a megvalósításhoz szükséges forrást. Végül a korábbi piac közelében megvásárolt az önkormányzat egy romos házat, lebontották, így adott lett egy üres telek az építkezéshez, amelyhez aztán pályázati forrásból valamivel több mint 61 millió forint támogatást nyertek el. A teljes beruházás mintegy 73 millió forintba került, a még hiányzó összeget pedig önerőből biztosította az önkormányzat.

Az új piac amellett, hogy fedett standokat nyújt az árusoknak, napelemmel ellátott, tartozik hozzá kültéri kézmosó, szelektív hulladékgyűjtő, a vásárlók kényelmét kerékpártároló és padok is szolgálják, a területet kamerákkal is ellátták. Tóth István reméli, hogy az árusok és a vásárlók is megszeretik az új helyet, hiszen fejlődött, gazdagodott általa a település.

Horváth István szintén méltatta a beruházást, és kiemelte, hogy annak megvalósítása környékbeli vállalkozók érdeme. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy egy több mint harminc éve fennálló problémára sikerült megoldást találni. Elmondta, hogy nemcsak a termelőknek nyújt az új piac korszerű árusító helyet, hanem a lakosság számára is egy olyan közösségi hely, ahol termelői portékákat és egyéb árucikkeket találnak.

Zárásként Igaz Melinda Sára református lelkipásztor mondott áldást, amelyben azt hangsúlyozta: fontos, hogy bármit adunk, veszünk, tudjunk hálát adni az Úr Istennek, így meglátjuk mennyi mindennel gazdagítja az életünket. A piac közösségi tér is, jó lenne hát, ha nemcsak kereskedelem zajlana ott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!