Környezetvédelem és fenntarthatóság

2023.10.03. 12:07

Sikerrel zárult a Planet Budapest 2023

Október 1-én véget ért a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó és Élményprogram, ahol a látogatók interaktív játékok, a virtuális valóság és különleges installációk segítségével merülhettek el a környezetvédelem és a fenntarthatóság témakörében.

Teol.hu

Október 1-én véget ért a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó és Élményprogram.

Forrás: Facebook

Összesen 38 ezer négyzetméteres területével a Planet Budapest az egyik legnagyobb fenntarthatósági kiállítás Európában. Csaknem 140 magyar cég, továbbá számos egyetem – köztük a Pécsi Tudományegyetem – vett részt a régió legnagyobb, fenntarthatósággal foglalkozó rendezvényén.

Az idei kiállítás fő témája a mezőgazdaság és az élelmiszeripar volt, de ezek mellett a víz- és szennyvízkezelés, az energetika, az energiahatékonyság, az okosvárosok, a hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdaság is jelentős szerepet kapott. A Pécsi Tudományegyetem szakemberei egyebek mellett a megújuló energiák, a fenntartható fejlődés, élelmiszeripar és mezőgazdaság területén felhalmozott tudásukkal is a rendezvény céljait szolgálták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!