A történelem ismétli önmagát

2023.11.22. 18:00

Majd' tíz kilós gigantikus gomba termett

A gombatermesztők védőszentje – amennyiben létezik ilyen legendás személy –, avagy a természet, netalán egyszerre mindkettő igen kegyes Czikk Lászlóhoz.

Szeri Árpád
Czikk László a telephelyén, a kapitális laskagomba boglyával (Beküldött fotó)

Tavaly ilyenkor megírtuk, hogy a vármegye- és országszerte ismert halas vállalkozó varsádi telephelyén kapitális laskabokor termett. A gombatermés súlya megközelítette a négy kilogrammot.

Eltelt egy esztendő és a (gomba) történelem megismételte önmagát, de cseppet sem komédiaként, hanem nagyon is komolyan. Hiszen pontosan ugyanazon a tuskón ismét laska nőtt, növekedett, sőt, burjánzott.

Czikk László arról tájékoztatta portálunkat, hogy lemérte a gomba boglyát, és alig akart hinni a szemének: a mérleg nyelve 9,9 kilogrammnál állt meg. – Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a termés bizonyára sok esőt is magába szívott – tette hozzá kellő mértéktartással. – De ez a közel tíz kilogrammos súly akkor is rekord!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!