Atomenergia

2023.11.15. 13:45

Novovoronyezsben járt a paksi küldöttség

November elején három tagú paksi delegáció járt Novovoronyezsben, ahol két olyan atomerűmű blokk működik, mint amilyenek Pakson is épülnek.

Gazsó Rita

Paksi delegáció járt Novovoronyezsben (Forrás: Telepaks)

A találkozón a két település közötti együttműködés erősítésén felül egyéb városfejlesztési kérdésekről is tárgyaltak a küldöttség tagjai Paks oroszországi testvérvárosával. 

A küldöttséget vezető Leber Ferenc sikeresnek értékelte a látogatást. Mint mondta, szeretnék, ha az ott tapasztaltakat Pakson is hasznosítanák, amelyhez kérték Novovoronyezs támogatását. Szabó Péter polgármester a látogatás kapcsán úgy fogalmazott, a két új blokk megépülése szoros összefüggésben van Paks jövőbeni fejlődésével. 

– A városra rengeteg feladat hárul, többmilliárd forintos beruházásokra van szükség ahhoz, hogy az ideérkező munkavállalóknak és az itt élőknek egyaránt sikerüljön mind a kulturális élet, mind a szabadidő hasznos eltöltése terén, mind pedig a sportolásra lehetőséget biztosítani – mondta az erőmű bővítés kapcsán jelentkező feladatokról a polgármester a helyi televízió közéleti magazinműsorában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!