Mérföldkő

2024.01.26. 17:13

Egybefüggővé vált az új Kalocsa-Paks Duna-híd!

Az utolsó pályalemez betonozását is elvégezték az épülő Kalocsa-Paks Duna-hídon – értesült a magyarepitok.hu. A portál pénteki tájékoztatása szerint a közel egy kilométer hosszúságú, három részből álló műtárgy mederhídján január 26-án történt meg az utolsó – MM20 jelű elem – pályalemez betonozása.

Teol.hu

A balparti ártéri híd, majd a jobbparti ártéri híd szerkezetének betolását követően pénteken a középső elemet képező mederhíd is bezárult, így egybefüggővé vált a pályalemez az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épülő hídon – írta a magyarepitok.hu

Fotó: magyarepitok.hu

Ezzel a mai napon ténylegesen létrejött a kapcsolat a Duna bal- és jobb partja között a Kalocsa-Paks Duna-híd által” – olvasható a lapnak eljuttatott beszámolóban.

Legalább száz évig fog átkelőként szolgálni

A pénteki esemény jelentőségét érzékelteti, hogy ezáltal lényegében előállt a végleges statikai váz, mely az átadást követően - figyelembe véve a hídszerkezetek tervezési élettartamát – legalább 100 évig átkelőként fog szolgálni a Duna folyam felett.

Az ütemtervnek megfelelően a híd műszaki átadására tavasz végén kerül sor, az ezt követő hatósági forgalomba helyezési eljárás után adják át az átkelőt.

A teljes cikket a magyarepitok.hu oldalon találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!