Szimpla matek

2024.01.20. 10:30

Így csinálhat 88 ezer forint fizetésből 457 ezres havi bevételt

A videó azt mutatja be, hogyan tud egy alacsony jövedelmű család jelentős havi bevételre szert tenni az adókedvezménynek köszönhetően.

Bencze Péter

Illusztráció: Shutterstock

Újabb érdekes – és hasznos – videót osztott meg a Facebookon az a tolnai tanár, aki néhány hete kiszámolta, milyen módon tudná megvenni Szoboszlai Dominikot a helyi csapatnak. Rottler Antal fáradhatatlanul gyártja és keresi is azokat a tartalmakat, amik a matematika, vagy a kémia érdekes összefüggéseire mutatnak rá. Ezúttal egy olyan – nem általa készített – videót tett közzé, ami azt mutatja be, hogyan tud egy alacsony jövedelmű család jelentős havi bevételre szert tenni az adókedvezménynek köszönhetően.

A videóban levezett számítás szerint a feleség fizetése bruttó 133, míg a férjé 326 ezer forint. Ha két összeget „nettósítjuk”, vagyis levonjuk az SZJA-t, a Tb járulékot, akkor ketten együtt 305 ezer forintot vihetnek haza, feltéve, hogy négy gyermeket nevelnek. Így az anya SZJA mentes, valamint jár még nekik négyszer 33 ezer forint családi adó- és járulékkedvezmény is. Tehát a férj megkaphatja a bruttó fizetését, vagyis 326 ezer forintot. Ezek után még marad több, mint 22 ezer forint kedvezmény, amit a feleség érvényesíthet. Vagyis a pár női tagja mindössze nagyjából 2 ezer forint adót és járulékot köteles fizetni. Így tehát négy gyermek után valamivel több, mint 457 ezer forint nettó fizetést kell kapjanak a fentebb kalkulált bruttó bevételekkel számolva.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!