Pozitív hatások

2024.01.10. 12:19

LED-csere: lassan lejár a jelentkezés határideje

A nagy érdeklődésre való tekintettel Paks Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából december óta ismét elérhető a helyi lakosság számára az ingyenes LED-csereprogram.

Gazsó Rita

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában (Fotó: MW)

Január 15-ig azok regisztrálhatnak még, akik a tavalyi, előző ütemben nem vettek részt a programban – hívja fel a figyelmet a TelePaks.

Mint írják, a LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár tízéves élettartamuknak köszönhetően használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. A ledcsere.hu honlapon található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, hogy éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítanak otthonukban. 

A ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla. Néhány adat kitöltését, illetve dokumen­tum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az ottho­nában található izzók száma és használa­ti ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Fontos, hogy a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Paksot jelöljék be – hívják fel a figyelmet.

A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, ami igénybe vehet néhány munkanapot. Az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. A regisztráció akkor válik véglegessé, ha a jelentkezést visszaigazoló e-mailben található linkkel megerősítik a jelentkezési szándékot megerősítik. A regisztráláshoz a paksi polgármesteri hivatal munkatársai adnak tájékoztatást a 75/500-556-os telefonszámon, emellett ügyfélfogadási időben személyesen is segítséget nyújtanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!