Álláskeresés

2024.01.06. 20:30

Tolna vármegye foglalkoztatási mutatói a legjobbak a régióban

Több lehetőség van munkát találni Tolna vármegyében, mint Baranyában, vagy Somogyban – ez olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal pénteken közölt adatsorából.

Bencze Péter

Illusztráció: Shutterstock

A 2023-as év harmadik negyedévére vonatkozó, területi vonatkozású táblázat szerint Tolnában 5,5 százalékot tett ki a munkanélküliségi ráta tavaly július és szeptember között. Baranyában ugyanebben az időszakban 6, míg Somogyban 8,8százalék volt a munkanélküliek aránya a teljes, munkaképes lakossághoz viszonyítva. A dél-dunántúli régióban egyébként ebben az időszakban 6,8 százalékos munkanélküliségi rátát állapítottak meg a szakértők. Szomorú tény, hogy az országnak ez a része még így is a legutolsó helyen kullog a régiók összevetésében. 

A legkönnyebben egyébként a fővárosban lehet elhelyezkedni, ott mindössze 1,9 százalékos volt a munkanélküliségi arány a tavalyi harmadik negyedévben. Országosan pedig novemberre 4,2 százalékos munkanélküliséget mért pénteki gyorsjelentésében a KSH. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi esztendő tizenegyedik hónapjában idehaza 4,736 millióan dolgoztak, így egy év alatt újabb 18 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!