Világjátékok

2017.07.15. 15:00

Bronzérmes Csuti János a Szervátültetettek Világjátékán!

A páros harmadik hely mellett egyéniben ötödik helyen zárt.

TEOL

Csuti János párosban felállhatott a dobogó harmadik fokára

 

Csuti János párosban felállhatott a dobogó harmadik fokára

Csuti János dombóvári asztaliteniszező 19 éve veseátültetett, 17 éve asztaliteniszezik versenyszerűen. Az azóta eltelt években hazai- és nemzetközi versenyeken is állt már a dobogón, több világbajnoki címet is szerzett.

Az idei versenyen az egyéni asztalitenisz versenyen kihozta magából a maximumot, ezen a világjátékon a rendkívül erős mezőnyben ez az ötödik helyhez volt elég. Másnap a férfi párosok versenyén – Quittner Péter budapesti csontvelő-átültetett asztaliteniszezővel – bronzéremig jutott.

Idén a spanyolországi Málagába rendezték a Szervátültetettek Világjátékát, ahol 52 ország 2300 sportolója képviselte hazáját. A magyar szövetség 52 sportolóval 10 sportágban vett részt a világjátékban: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a kilencedik helyen végezve – tájékoztatott Feszt Tímea, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnökségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!