Helyi hírek

2017.07.01. 14:20

Illatok, ízek, élmények a 2. Levendulás Pikniken

A kisdorogi Biró család szervezte programon a részvevők levendulából készült kekszet, muffint, lekvárt és szörpöt is megkóstolhattak.

Á. A.

Gyönyörű, lila a virága, nyugtató, isteni az illata, sokféle gyógyhatással rendelkezik és egyre népszerűbb – ez bizony a levendula. Szívesen ültetik az emberek a kertjeikbe, de köztereken is egyre gyakrabban látni, és az ültetvények is szaporodnak. Például Kisdorogon, ahol a Biró család az elmúlt hétvégén tartotta a 2. Levendulás Pikniket.

Amint azt a program szervezője, Biróné Kresz Mónika elmondta, céljuk a rendezvénnyel az volt, hogy a levendulát szerető, fogyasztó embereknek biztosítsák a találkozás, a közösségépítés lehetőségét, érezzék jól magukat egy szép kertben, gyűjtsenek magukba levendulás illatokat, ízeket, élményeket.

A piknik résztvevői szedhettek levendulát, kóstolhattak olyan levendulás termékeket, mint keksz, muffin, lekvár és szörp. A gyermekek számára volt kézműves-foglalkozás, főleg levendulás díszeket készítettek, sőt, akár a gyerekek, akár a felnőttek az íjászatot is kipróbálhatták, illetve tanácsokat hallhattak a levendula egészségügyi hatásairól, felhasználásáról. A piknikre helybélieken kívül a szomszédos településekről is érkeztek.

Biróné Kresz Mónika elmondta, szerény rendezvényük továbbfejlesztésén, bővítésén is gondolkodnak. – Aki itt volt, az jól érezte magát, aki lemaradt, az se bánkódjon, mert jövőre egy még jobb rendezvényen vehet majd részt Kisdorogon – fűzte hozzá a szervező.

Címkék#Kisdorog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!