Omlásveszély

2017.08.27. 09:00

Megállították az omlást Harcon

Már a templom és lakóházak is veszélyben voltak.

Budavári Kata

Patkó Sándorné nagyon örül, hogy elkészült a támfal

Forrás: Szerző felvétele

Elkészült a partfal rekonstrukció Harcon, a templomnál. Mint azt Patkó Sándorné önkormányzati képviselőtől megtudtuk, több mint tíz éve már, hogy egy templom mellett álló ház pincéje elkezdett beszakadni. Aztán egyre nagyobb lett a baj, egy-egy nagyobb vihar mind nagyobb löszdarabokat szakított le a partfalból.

A település vis maior pályázatból egyszer már elkezdte a helyreállítást, de újabb pince omlott be, így le kellett állítani a munkát. Újabb pályázat után végül tavasszal állhatott neki Harc a rekonstrukciónak, amelyre már csak azért is szükség volt, mert az omlás a templomot és a domb alján álló házakat egyaránt veszélyeztette.

A pályázati támogatás 32 millió forint, ehhez tette hozzá önrészét a település, és végül több mint 35 millió forintot fordítottak a probléma megoldására.

Patkó Sándorné azt is elmondta: a templom körüli területet is rendbe tették. Ezen túl szintén saját forrásból oldotta meg a csapadékvíz elvezetését a falu annál főutcai lépcsőnél, amelyet a víz korábban alámosott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!