kórus

2018.01.17. 15:30

Énekeseket várnak a Nemzeti Ifjúsági Kórusba

Árki Attila

Kiváló fiatal énekesek jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba, amely a Kodály-emlékév egyik 2018-ra áthúzódó nagyszabású eseménye a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete szervezésében. A kórus a július végi egyhetes felkészítő kurzus után egy öt koncertből álló turnéra indul, amelynek lesznek határon túli helyszínei is.

A 60 fősre tervezett kórusba itthoni és határon túli, 18–26 éves, kiválóan képzett énekesek jelentkezését várják, és számítanak a tengerentúli magyarság fiataljaira is. A jelentkezők közül a legjobbak meghívást kapnak a felkészítő táborba, amely július második felében kezdődik Kecskeméten. A kórus ezután egy öt állomásból álló koncertturnéra indul, amelyen ősbemutatók is elhangzanak. A tervezett koncerthelyszínek: Keszthely, Bécs, Galánta, Budapest és Kecskemét, ahol a kórus fellépése zárja a Kodály Művészeti Fesztivált. Mindkét karnagy – Erdei Péter és Nemes László Norbert, a Kodály Intézet korábbi és jelenlegi igazgatói – nemzetközileg is elismert és számos szakmai díjjal rendelkező szakember.

– A kórus nemzeti jelzőjének kettős jelentése van – hangsúlyozza Nemes László Norbert. – Egyrészről jelenti azt, hogy mindenhonnan a világból várjuk a magukat magyarnak vagy magyar származásúnak valló fiatalokat, másrészről kiválóságot és minőséget is jelent. A programban tanulás, élmény és közösség hármasa fonódik össze.

A kórustagok számára a részvétel ingyenes. A kórus tevékenysége projekt jellegű, csak a 2018. július 15-e és 23-a közötti időszakra vonatkozik, így jól összeegyeztethető más kórustagsággal is. A jelentkezéseket 2018. március 31-ig várják. A pályázat részletei a kodaly.hu oldalon olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!