hulladékkezelés

2018.01.06. 20:00

Több településen is változott a rend

Egyre több fenyőfa pihen a szemetesek mellett, január 6. után pedig még többre lehet számítani. A fákat a zöldjáratokban gyűjtik majd be. Az Alisca Terra azonban nemcsak erről, hanem az év eleji változásokról is tájékoztatott.

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

Többen kaptak levelet az elmúlt napokban a Vertikál Nonprofit Zrt.-től arról, hogy ragasszák ki a kukájukra a levélhez mellékelt matricát. Az ügy kapcsán megkerestük a hulladékkezelést végző Alisca Terra Nonprofit Kft.-t. Kővári Ildikó kommunikációs munkatárs elmondta, hogy 2018. január 1-től Szekszárdon és további ötvennyolc Tolna megyei településen továbbra is az Alisca Terra Kft. látja el a hulladékgyűjtési és -szállítási feladatokat a Vertikál Nonprofit Zrt. regionális közszolgáltató szolgáltatási partnereként.

Hozzátette: a korábban megszokott gyűjtési napok több településen megváltoztak ez év elejétől. Erről a szolgáltató szintén adott tájékoztatást, illetve külön értesítette az érintett önkormányzatokat. Emellett az Alisca Terra honlapján, a www.aliscaterra.hu-n is elérhető a 2018-as hulladékgyűjtési rend. A megyeszékhelyen a kommunális hulladékgyűjtés rendje nem változott. A járattervek átrendezésének fő oka a gyűjtőkapacitások jobb kihasználása volt – mondta a kommunikációs munkatárs.

Arról is beszélt, hogy a szelektív hulladékgyűjtés rendszere nem fog változni, a társasházi és a lakótelepi körzetek kivételével a háztartásoktól közvetlenül szállítják el a csomagolási hulladékot, amelynek gyűjtésére a 2016-ban kiosztott kerekes műanyag edények szolgálnak. A zöld hulladék gyűjtése – zsákos, illetve kötegelt formában – 2018 februárjától szintén házhoz menő rendszerben történik. A megye településein januárban, továbbá Szekszárdon január 8-án és 22-én a zöldjárat csak a kihelyezett karácsonyfákat szedi össze, amelyeket ledarálnak és komposztálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!