Bővítés

2017.08.18. 13:15

Új parkolóhelyek Szekszárd belvárosában, mélygarázs is tervben van

Ezenkívül parkolóház vagy mélygarázs is épülhet a közeljövőben.

Teol.hu

Bővül a parkolóhelyek száma

Forrás: Beküldött kép

Hosszú évek óta rendezetlen állapotok uralkodtak az Arany J. utcai – NAV melletti kapubejárón keresztül megközelíthető – tömbbelső területén. A nyomda és a volt ERSTE Bank mögötti, önkormányzati közterületen a Közgyűlés döntésének értelmében a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. új, parkolóhelyeket alakít ki, tájékoztatta a TEOL.hu-t Kiss Eszter az önkormányzat kommunikációs és marketing referense.

A közel 1000 négyzetméternyi területen mintegy harminc új parkolóhely készül. A kivitelezési munkálatok július végén kezdődtek és várhatóan augusztusban fejeződnek be. A felújított terület a módosított parkolási rendelet értelmében szeptember 1-jétől Arany János utcai tömbbelső néven az I-es fizető övezetbe tartozik majd. A korlátozott férőhelyek száma miatt ezen a területen érmés, chip-kártyás, telefonos jegyvásárlás, illetve bérlet váltható. A lakossági kártya továbbra is az Arany János és a Csokonai utcába igényelhető.

A beruházás elkészültével az utolsó belvárosi közterületi telkek rehabilitációja is megvalósul az önkormányzat jóvoltából. 2009-ben a mélygarázs melletti, Auguszt I. utcai, volt Beloiannisz Fűtőmű területén készültek parkolóhelyek, majd 2010-ben a volt Kisiparos udvar helyén alakítottak ki közel hetven beállóhelyet.

További parkolóhelyek kialakításának lehetőségét még vizsgálja a város, a tervek szerint parkolóház vagy mélygarázs épülhet a közeljövőben a Zöld Város Program keretében.

Tegnap már beszámoltunk egy bővítésről. A fedett buszmegállókról szóló cikkünkhöz kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!