Időjárás

2023.06.11. 10:00

Két figyelmeztető jelzést is kiadtak a vármegye területére

Két elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnapra Tolna vármegye területére.

TEOL

Fotó: Makovics Kornél

Mint az OMSZ met.hu-n által kiadott egyik figyelmeztető jelzésében olvasható: zivatarok alakulhatnak ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A másik – Tolna vármegyére – kiadott figyelmeztetés szerint felhőszakadások várhatók. Mint azt írták, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Az OMSZ nemcsak Tolna, de az ország egész területére figyelmeztető jelzést, vagy jelzéseket adott ki a hét utolsó napjára.

Az aktuális figyelmeztető jelzéseket itt találja!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.06.12. hétfő éjfélig

Ma napközben még több helyen várható zápor, zivatar. Ugyanakkor délutántól északkelet felől stabilizálódik a légkör, így este fokozatosan a déli, délnyugati országrészre szorulhatnak vissza a zivataros csapadékgócok. Zivatarban a déli országrészben felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 mm csapadék) még előfordulhat, de 60-70 km/h körüli szél, néhol kisebb szemű jégeső sem kizárt. Késő estétől kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában