Időjárás

2023.06.27. 13:36

Zivatarok veszélyére figyelmeztet az OMSZ!

Elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddre több vármegye, közte Tolna területére.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: raulcoca

Mint az OMSZ met.hu-n kiadott figyelmeztető jelzésében olvasható: zivatarok alakulhatnak ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

A figyelmeztető jelzést Tolna mellett Baranya-, Bács-Kiskun-, Békés-, Borsod-Abaúj-Zemplén-, Csongrád-Csanád-, Hajdú-Bihar-, Fejér-, Somogy-, Szabolcs-Szatmár-Bereg-, és Zala vármegye területére is kiadták.

Az aktuális figyelmeztető jelzéseket itt találja!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.06.28. szerda éjfélig

Ma egy érkező hidegfront hatására elsősorban a keleti, északkeleti megyékben, másodsorban a déli részeken alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h), kisméretű jég és intenzív csapadékhullás kísérhet. Jóval kisebb eséllyel délnyugaton, délután az eső, zápor mellett fordulhat elő beágyazott zivatar, arrafelé az egymást követő intenzív gócokból lokálisan akár 20-30 mm mennyiségű csapadék is összejöhet. (Megjegyzés: az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet helyenként 60 km/h-t meghaladó lökések kísérhetik.)

Szerdán is főként az északkeleti, keleti területeken válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához, melyekhez a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak – írta honlapján az OMSZ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában