Időjárás

2023.07.09. 18:00

Másodfokú figyelmeztetés a várható hőség miatt

Másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a várható magas középhőmérséklet miatt hétfőre, keddre és szerdára Tolna vármegye területére.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Mint azt az OMSZ a honlapján közölt figyelmeztetésében írta: A napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat. Az OMSZ nemcsak Tolna vármegye, de az ország egész területére figyelmeztető jelzést, illetve jelzéseket adott ki a várható hőség, illetve néhány vármegyében a zivatarok veszélye miatt is.

Az aktuális veszélyjelzéseket itt találja!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.07.10. hétfő éjfélig

Ma még az ország jelentős részén nem várható veszélyes időjárási jelenség, azonban az Alföldön néhol a napi középhőmérséklet elérheti a 25 fokot.

Holnap a napi középhőmérséklet északkelet kivételével már mindenhol 25 fok felett várható, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben, valamint a Dél-Alföldön pedig 27 fok felett alakulhat.

Holnap az esti órákban (nagy bizonytalanság mellett!) zivatarok érhetik el az északi megyéket. Az intenzívebb gócok környezetében főként viharos széllökésre (>60-80 km/h) lehet számítani, de emellett intenzív csapadék (>15-20 mm) és jégeső (~1-2 cm) is előfordulhat – írta a met.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában