Időjárás

2023.08.02. 09:20

Kellemes melegre, napsütésre számíthatunk ma

A legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok körül alakul Tolnában.

Teol.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Szerdán a csapadékos hajnal és a párás reggel után napközben már sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke 24 és 29 fok között alakul. A délies szél néha megélénkül.

Csütörtökön a napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól északnyugaton, északon már zápor, zivatar is kialakul. A szél északnyugatira fordul és egyre jobban megélénkül. 30 fok körüli hőség lesz.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni. 

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában