Időjárás-előrejelzés

2023.08.29. 06:21

Végre megszűnik a hőség, jön helyette a felfrissülés

Napközben is többfelé lehet számítani zivatarokra, 23-29 fok valószínű.

Teol.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Kedden a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Nyugaton megszűnik a hőség (23-29 fok), keleten még kitart a nagy meleg (30-36 fok). Eleinte a déli, majd az északnyugati szél erősödik meg.

Szerdán gyakran erősen gomolyfelhős égből szórványosan, főleg keleten alakul ki zápor, zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. 21 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Erős lesz az északnyugati szél, felfrissül a levegő.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában