Időjárás

2024.01.27. 07:23

Az erőteljes szél mellé sok napsütést is kapunk

A napközbeni csúcshőmérséklet 7 fok körül alakul Tolnában.

Teol.hu

Még hó is eshet idén márciusban (Fotó: Shutterstock)

Szombaton északnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Napközben futó zápor, északkeleten hózápor előfordulhat. Sokfelé lesz erős, néhol viharos az északnyugati szél. 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, általában többórás napsütéssel, de lehetnek tartósabban rétegfelhős tájak is. Nem lesz csapadék. Gyengül a légmozgás. A csúcsérték 6 fok körül várható.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában