Viharos szél

2024.01.24. 17:09

Figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológiai szolgálat!

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre Tolna vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Teol.hu

A kép illusztráció.

Mint azt figyelmeztető jelzésében az OMSZ a met.hu-n írta: A széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. Az OMSZ nemcsak Tolna, de néhány vármegye kivételével szinte az ország egész területére első-, vagy másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki a várható viharos széllökések miatt.

Az aktuális veszélyjelzéseket ide kattintva találja!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.01.25. csütörtök éjfélig

Északkeleten, elsősorban Szabolcs megye keleti, északkeleti részén, főként a határ közeli területeken késő estig lehet időszakos vizes, tapadó hó (1-5 cm).

Az északkeleti országrészben már csak igen kis területen, csökkenő valószínűséggel fordulhat elő ónos eső. Elsősorban a keleti határ közelében az esti, éjféli órákban növekszik ismét az ónos csapadék esélye.

Ma az esti, késő esti óráktól északnyugaton, majd északon inkább csak a magasabban fekvő részeken 70 km/h feletti széllökések is előfordulhatnak északnyugati irányból. Csütörtökön napközben északon és a középső részeken a maximális széllökések elérhetik a 70 km/h-t. Kiemelten Fejér és Pest megyében a késő délelőtti óráktól, kora délutánig átmenetileg egy-egy 90 km/h körüli széllökés is előfordulhat síkvidéken – olvasható a met.hu-n.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában